Naš dom ENEA: Pet godina uspješnog rada

Dom za njegu i smještaj starijih i iznemoglih lica “Naš dom ENEA” Kozaruša, Kozarac, već pet godina radi veoma uspješno. Već nako dvije godine rada porastao je veliki interes za ovim domom i potreba za proširenjem. Ove godine, Dom ENEA je proširen, dograđen je još jedan sprat. Tako da danas ovaj dom ima 68 soba, tri apartmana, 78 kreveta. Danas mi vlasnik doma Emir Dautović priča da gore na spratu nisu sve sobe popunjene. Vjeruje da će uskoro sve biti popunjeno, jer veliki interes je za ovim domom. Po mnogima ovaj dom nudi najbolje usluge u Gradu Prijedoru. Stanovnici su oduševljeni.

Sulejman Karabašić mi priča da je bio 19 mjeseci u jednom drugom domu, a ovdje je tek heftu i već oduševljen. Plaće od dragosti tako mu fino ovdje, pa dodaje. “Fina hrana za slikati, a pogotovo za jesti, a ove cure kao da je fenjerom tražio”.

Abaz Menković, na pitanje kako je, odgovara, nikad bolje. Sa bratom Mehom bio u domu u Nedžarićima kod Sarajeva i pobjegli. Zatim dodaje: “Ovo nije dom ovo je hotel, što se tiče čistoće, reda mislim da ovako nešto u ovom kraju nema. Pogotovo osoblje, uvijek nasmijani raspoloženi, veseli…”

Mevla Jakupović kaže: “Bila sam u Švedskoj 12 godina i radila sam u domu staraca, ali ovo nema nigdje, Sasvim je drugačije, čistoća, hrana i sve. Zatim se šali pa kaže: “Ovdje nedostaje sala za ples, pa da ponekad pravimo zabavu i plešemo.”

Na kraju Vlasnik doma Emir Dautović reče da će 25. Decembra biti Dan otvorenih vrata u domu ENEA od 10.00 do 17.00 sati. Svi posjetioci će moći slobodno da vide sve što ih interesuje u ovom domu. Naravno sve uz jelo i piće koje će biti posluživano.
Pa raja bujrum 25.12. u dom ENEA, vidimo se tamo.

Takođe juče, 05.12.2018. su koordinatorice Odjela za brak i porodicu posjetile Starački dom “Enea”, i njegove štićenike. Ovim djelom smo htjeli makar na kratko obradovati ove ljude i njihov dan učiniti drugačijim, ljepšim i veselijim.
Ljubazno osoblje Doma, na čelu sa direktorom i vlasnikom, Emirom Dautovićem nam je nastojalo pružiti sve informacije koje su nas zanimale, pokazati sve što smo željeli vidjeti, omogućiti sve što smo tražili, pa čak i više od toga. Da ne bude da ih hvalimo samo mi, o njima smo sve najljepše čuli i od samih štićenika, koji su uslugama Doma i odnosom osoblja više nego zadovoljni.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila