Početna Vijesti Narednih dana pojačana kontrola brzine kretanja vozila u RS

Narednih dana pojačana kontrola brzine kretanja vozila u RS

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u periodu od 8. do 11. aprila sprovodi pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila.

Kontrole se biti organizovane širom Republike Srpske posredstvom ručnih i mobilnih radarskih sistema.

Na osnovu analize stanja bezbjednosti saobraćaja, može se konstatovati da je najčešći uzrok nastanka saobraćajnih nezgoda bila nepropisna i neprilagođena brzina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ukupno 10.369 saobraćajnih nezgoda evidentiranih u 2018. godini, u 2.056 ili 19,8% saobraćajnih nezgoda uzrok je bila nepropisna i neprilagođena brzina, dok je nepropisna i neprilagođena brzina bila zastupljena u 54 sabraćajne nezgode sa smrtno stradalim licima, podsjećaju u MUP-u RS.

Takođe, u 2019. godini nepropisna i neprilagođena brzina je bila najčešći uzrok nastanka saobraćajnih nezgoda (451 saobraćajnih nezgoda ili 20,9%), kao i saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima (šest saobraćajnih nezgoda ili 20%).

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve vozače da se pridržavaju ograničenja kretanja, da vožnju i brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, uz obavezu poštivanja zakonskih propisa i vodeći računa o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Nezavisne

ASHA prodaja vozila