Početna BiH Narednih 15 dana ključno u borbi protiv virusa korona

Narednih 15 dana ključno u borbi protiv virusa korona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Republički štab za vanredne situacije održao je danas, putem video linka, 18. sjednicu, na kojoj je razmatrao informaciju o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.

Republički štab za vanredne situacije ocijenio je da je narednih 15 dana ključno u borbi protiv virusa korona u Republici Srpskoj, te pozvao građane da budu odgovorni i disciplinovani i da poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere.

Republički štab posebno je apelovano na lica kojima su propisane mjere kućne izolacije da ih se strogo pridržavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Republički štab za vanredne situacije danas je prihvatio Informaciju o pristiglim donacijama i stanju zaliha lijekova, medicinskih i drugih sredstava za zaštitu zdravlja građana, kao i sredstava za održavanje higijene, te izvršio raspodjelu doniranih proizvoda zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj.

Republički štab danas je obavezao Ministarstvo trgovine i turizma da u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite pripremi prijedlog zabrane, odnosno ograničenja izvoza proizvoda potrebnih za održavanje higijene u trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Zaduženo je Ministarstvo trgovine i turizma da ovaj prijedlog uputi Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH na dalje razmatranje i usvajanje.