Početna Vijesti Narandžasto upozorenje zbog padavina

Narandžasto upozorenje zbog padavina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje zbog očekivanih obilnijih padavina.

Padavine se očekuju od 12. do 16. maja u većem dijelu BiH. Maksimalne količine padavina se očekuju u centralnim, sjeverozapadnim i djelimično sjeveroistočnim područjima u nedjelju i ponedjeljak.

Od srijede pa do kraja sedmice intenzitet padavina će slabiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivana količina padavina u nedjelju u centralnim i sjeverozapadnim područjima BiH je od 40 do 60, lokalno do 90 l/m2 u toku 24 sata.

U ponedjeljak u većem dijelu BiH od 60 do 90, lokalno do 120 l/m2 u toku 24 h. U utorak u većem dijelu BiH se očekuje između 30 i 40 l/m2 u toku 24 sata.

Akumuliriana količina padavina za narednih peta dana: u centralnim, sjevernim, sjeverozapadnim i sjeveroistočnim područjima između 80 i 150, lokalno i do 200 l/m2. U ostatku zemlje uglavnom između 30 i 70 l/m2 u narednih pet dana.

Vrijeme danas

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje oblačno vrijeme sa kišom u većini krajeva, obilnom na zapadu i sjeveru. Ujutro će biti oblačno vrijeme sa kišom u većini krajeva, a tokom dana zadržaće se oblačno i hladnije vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, saopštio je Hidrometeorološki zavod Republike Srpske.

Jutarnja temperatura od devet do 15, na planinama oko šest, a najviša dnevna od 13 do 20 stepeni Celzijusovih.

Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

ASHA prodaja vozila