Početna Pozitivne priče Napreduje izgradnja teniskih terena u Visokom, na otvorenju meč Đokovića i Džumhura

Napreduje izgradnja teniskih terena u Visokom, na otvorenju meč Đokovića i Džumhura

Radovi na izgradnji tenis terena u Arheološkom parku Ravne 2 u Visokom napreduju planiranom dinamikom, a 13. jula planirano je da radovi budu završeni nakon čega slijedi teniski spektakl.

Teniski kompleks koji bi trebao postati regionalni centar za pripreme vrhunskih tenisera u sebi će sadržavati dva terena, jedan sa šljakom, drugi sa tvrdom podlogom te tribine i svlačionice, a radovi koji su započeli 21. marta trebali bi biti završeni do 13. jula.

Dio tribina već je izgrađen kao i donji dio teniskih terena. Izgrađene su i svlačionice, a ostalo je još radova koji će biti završeni do 13. jula za kada je planiran i egzibicioni meč Damira Džumhura i Novaka Đokovića.

U razgovoru za Klix.ba osnivač fonacije “Bosanska piramida Sunca” Semir Osmanagić ranije je kazao da će ovo biti pripremni centar balkanskih tenisera.

“Cilj je da tereni postanu regionalni teniski centar. Tereni neće biti komercijalnog tipa, odnosno besplatno će na njima trenirati juniorske i seniorske reprezentacije BiH. Želimo da to postane teniski centar Balkana i u pregovorima smo s Teniskim savezom Bosne i Hercegovine”, kazao je Osmanagić.

U planu za 2023. godinu je i organizacija posebne vrste turnira pod nazivom “Pyramids Cup” na kojem bi učestvovala četverica najboljih tenisera iz regiona.

“Nadamo se da bi tu igrali Marin Čilić, koji je rođen u BiH, možda i Borna Ćorić, Damir Džumhur, a ako mu obaveze dozvole i Novak Đoković. Turnir bi se igrao odmah nakon Wimbledona”, zaključuje Osmanagić.

U prilogu pogledajte još jedno od čuda koje Osmanagić uz pomoć fondacije i donacija prijatelja širom svijeta realizuje u parku Ravne 2 kod Visokog.

Klix