Početna Prijedorski region Nakon što je propalo više od 1.340 vakcina, stižu nove doze u...

Nakon što je propalo više od 1.340 vakcina, stižu nove doze u Dom zdravlja Prijedor

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Prijedor sutra stiže 500 vakcina druge doze Sputnik V za revakcinaciju koja je prekinuta 12. aprila.

Iz Doma zdravlja Prijedor saopštili su da vakcine stižu u 9.30 i da će odmah od 10 sati u Sportskoj dvorani “Mladost” biti revakcinisani Prijedorčani koji su bili zakazani za drugu dozu od 12. do 14. aprila.

– Od 10 do 11 sati drugu dozu primiće građani koji su trebali primiti 12.aprila. Od 11-13 drugu dozu primiće građani koji su trebali primiti 13.aprila. Od 13 do 16 časova drugu dozu primiće građani koji su trebali primiti 14.aprila – saopštili su iz Doma zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju da su osobe koje dolaze na vakcinaciju u obavezi da sa sobom donesu ličnu kartu i karton vakcinacije koji su dobili nakon vakcinacije prvom dozom vakcine.

– Ovim putem apelujemo na sve građane Prijedora koji su u prethodnom periodu primili prvu dozu vakcine Sputnik V i čekaju revakcinaciju da će druga doza biti obezbijeđena za sve građane,  te da nije potrebno da sutra dolaze na ovu lokaciju, ukoliko nisu navedenih dana tačnije 12.13 i 14.aprila trebali da prime drugu dozu – poručuju iz ove zdravstvene ustanove.

– Ovo navodimo da se ne bi stvarale nepotrebne gužve na vakcinalnom punktu, smanjili redovi čekanja uz poštovanje preporučenih epidemioloških mjera jer te osobe napominjemo, osim gore navedenih datuma, neće moći biti sutra vakcinisane – kažu iz Doma zdravlja.

Navode da će proces nastavka vakcinacij biti kontinuiran, te da će sutra biti objavljena satnica za osobe koje su trebale biti revakcinisane 15., 16. i 19.aprila.

Podsjećamo u Domu zdravlja Prijedor su zbog nestanka električne energije propale 1.342 vakcine za revakcinaciju.

 

Srpskainfo / Foto: Prijedor24