Početna BiH Nakon šokantnih fotografija kuhinje, UKC RS zabranio nastavak kontrole

Nakon šokantnih fotografija kuhinje, UKC RS zabranio nastavak kontrole

Nakon što je gradonačelnik Banjaluke sinoć izašao sa šokantnim fotografijama kuhinje na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske na kojima se vidi vlaga, voda i raspali zidovi, rukovodstvo bolnice je zabranilo inspekciji Grada Banjaluka nastavak kontrole ove medicinske ustanove.

Kako je potvrđeno za Srpskainfo u Gradskoj upravi Banjaluka, UKC RS, osim što nije dozvolio nastavak kontrole, zatražio je i izuzeće inspektora iz ove procedure.

Razlog za to je, kako su pojasnili Gradskoj upravi Banjaluka u UKC RS, taj što su se u javnosti pojavile fotografije ranije inspekcije čime se, kako tvrde u toj bolnici, prejudicira ishod kontrole.

– UKC RS je tražio da se u zapisnik unese da je završena studija izvodljivosti rekontrukcije tehničko-ekonomskog bloka i da će tender biti raspisan za 15 dana – ističu u Gradskoj upravi Banjaluka.

Podsjećamo, Stanivuković je sinoć objavio da je inspekcija Grada Banjaluka utvrdila da u kuhinji na Univerzitetskom kliničkom centru nema minimalnih sanitarno-tehničkih uslova za pripremanje obroka, te najavio da će biti urađeno uzorkovanje, jer ovakvi uslovi mogu biti uzrok bakterija i zaraze.

– Pogledajte vlagu, pogledajte podove, pogledajte zidove. Ovo je kuhinja na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske gdje se sprema 3.000 obroka. Ovako kuhinja izgleda, a sutra će reći, širite paniku, pacijenti neće da jedu – rekao je Stanivuković pokazujući fotografije koje su inspektori snimili u kuhinji UKC.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila