Početna Region Nakon policijskog sata, Slovenija uvodi dodatne restriktivne mjere

Nakon policijskog sata, Slovenija uvodi dodatne restriktivne mjere

In this Friday, Aug. 12, 2016 file photo, tourists and residents walk across Tromostovje bridges in downtown Ljubljana, Slovenia. The tiny European nation of Slovenia is undergoing a tourism boom partly because it is the native country of U.S. first lady Melania Trump. (AP Photo/Darko Bandic, File)
Tekst se nastavlja ispod oglasa

SLOVENSKA vlada najavila je prije dva dana uvođenje novih restriktivnih mjera zbog širenja covida-19. Na konferenciji za novinare slovenski premijer Janez Janša najavio je obustave javnih i gospodarskih aktivnosti, od kojih većina stupa na snagu danas, a bit će na snazi najmanje sedam dana.
Već ranije u Sloveniji je uveden policijski sat

Zbog sprečavanja širenja zaraze covidom-19 slovenska vlada je već ranije smanjila broj ljudi okupljenih na jednom mjestu s deset na najviše šest, a od utorka navečer uvedena je i zabrana kretanja noću od 21 sat do 6 ujutro.
Nove mjere odnose se na ugostiteljske objekte, trgovine i obrazovne institucije

Nove mjere obuhvatit će zatvaranje restorana, hotela, trgovačkih centara, dječjih vrtića, studentskih domova. No bit će neke iznimke poput menzi u radnim organizacijama i bolnicama. Radit će dostava i preuzimanje hrane uz mjere zaštite. Također, lokalne vlasti su pozvane da omoguće rad vrtića za djecu čiji roditelji rade u nužnim javnim službama i poduzećima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je riječ o radnom procesu, preporučuje se da se rad organizira od kuće gdje je to moguće, a ondje gdje nije da se strogo primjenjuju epidemiološke mjere.
Sljedećeg četvrtka donijet će se odluka produženju ili prestanku mjera

Režim na granici za sada se neće mijenjati, a moguć je i tranzit iz drugih država i u druge države.

Odluka o tome hoće li se mjere produžiti, zaoštriti ili ublažiti, bit će donesena sljedećeg četvrtka.

ASHA prodaja vozila