Početna Vijesti Nakon 16 godina, povećan broj zaposlenih u Novom Gradu

Nakon 16 godina, povećan broj zaposlenih u Novom Gradu

Nakon 16 godina u Bosanskom Novom (Novom Gradu) je povećan broj zaposlenih. U 2017. godini posao je dobilo 120 radnika, što je za ovu srednje razvijenu lokalnu zajednicu od velikog značaja.

Marijana Vukovojac iz Svodne je trgovinski tehničar. Nakon četiri godine čekanja, prošle godine posao je dobila u Konfekciji “Sana-Elvis” u Svodni.

“Ova firma daje sve mogućnosti radniku koje može da ostvari. Kada bi bilo više firmi ovdje, možda mladi ne bi napuštali ovu zemlju”, kazala je za RTRS Marijana Vukovojac.

Njena radna kolegica Stojanka Žujić je naglasila da nije naporno raditi u ovoj firmi, kao i da se s obzirom na to da se uglavnom izvozi mora paziti na kvalitet.

U ovom preduzeću svake godine primaju određeni broj radnika koje obučavaju za rad na specijalizovanim mašinama.

“Mi imamo veoma kvalitetnu i obučenu radnu snagu koja zadovoljava kvalitet evropskog tržišta”, ističe direktorka Konfekcije “Sana-Elvis” Mira Lazić.

Cilj rukovodstva opštine Bosanski Novi (Novi Grad) je da omoguće dolazak novih investitora i da se otvore nova radna mjesta.

“Mislim da će 2018., 2019. i 2020. godina biti značajne za Novi Grad. Kada riješimo sve dosadašnje probleme, imaćemo jedan pozitivan trend”, rekao je načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača.

Najavljen je i dolazak italijanske firme u Industrijsku zonu u Poljavnice gdje planiraju da zaposle oko stotinu radnika. Ako do toga dođe, broj nezaposlenih sa 5.000 hiljada biće znatno smanjen.

BiznisInfo

Dental Studio Prijedor