Početna Vijesti Najveća Kia ikad napravljena

Najveća Kia ikad napravljena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južnokorejski proizvođač Kia iznenadila je u septembru najavom nove SUV perjanice Telluride, novo pojavljivanje je imala na SEMA sajmu u Las Vegasu, da bi u Detroitu konačno stigla produkcijska verzija ovog automobila.

Kia Telluride 2020. je najveći automobil koji je ova kompanija napravila ima osam sjedišta i V6 pogonom.

U pitanju je 3,8-litarski motor koji razvija 291 KS pri 6.000 obrtaja i 355 Nm obrtnog momenta pri 5.200 obrtaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šestocilindarski agregat je povezan sa prednjom osovinom uz naravno opcioni sistem pogona na sva četiri točka preko osmostepenog automatika.

Vozač može da bira između četiri standardna oblika vožnje – Smart, Eco, Sport i Comfort, uz Snow i AWD Lock.

Sa aktiviranim opcijama Eco ili Smart, Kia svu pogonsku snagu prebacuje na prednju osovinu, dok u Comfort ili Snow raspodela je 80-20 između prednjeg i zadnjeg pogona.

U Sport modu odnos je 65-35, a u Lock je izjednačena raspodela snage na obe osovine.

Što se tiče bezbjednosti i pomoći u vožnji, tu su sistemi mrtvog ugla, napuštanja trake, adaptivni tempomat, upozorenje za prednji sudar, senzor kretanja djece ili kućnih ljubimaca u drugom i trećem redu sjedišta, hed-ap displej…

U unutrašnjosti rođak takođe relativno skoro predstavljenog Hyundai Palisadea ima 10,25-inčni multimedijalni displej osjetljiv na dodir sa Apple CarPlay i Android Auto podrškom i 630-vatni Harman Kardon audio sistem sa 10 zvučnika.

Ukoliko želite da dopunite svoj “smartfon”, na raspolaganju vam je šest USB priključaka i “wireless” punjač.

Kia će Telluride praviti u istom pogonu u Džordžiji u SAD gdje proizvodi Sorento i Optimu, prodaja kreće od sljedeće godine, a cjenovnik će biti naknadno saopšten.

ASHA prodaja vozila