Početna Prijedorski region Najnoviji podaci o korona virusu u Dubici: Jedno oporavljeno, petoro testirano

Najnoviji podaci o korona virusu u Dubici: Jedno oporavljeno, petoro testirano

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epidemiolog u Domu zdravlja i član Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica Borka Knežević potvrdila je da se od infekcije korona virusa oporavila mlađa žena iz Kozarske Dubice, koja je sada u preventivnoj kućnoj izolaciji.

Od korona virusa oporavilo se ukupno 11 Dubičana. U karantinu u Osnovnoj školi “Sveti Sava” boravi deset osoba, osam muškaraca i dvije žene. Testirano je pet osoba od kojih četvoro boravi u karantinu. Pod epidemiološkim nadzorom u Kozarskoj Dubici su 63 osobe, a period nadzora završen je za 464 osobe.

Komunalna policija opštine Kozarska Dubica neće na Đurđevdan ulaziti u private posjede i kuće – saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica, reagujući na netačne navode u lokalnim kuloarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U saopštenju se istovremeno apeluje na građane, posebno porodice koje 6. maja slave krsnu slavu, da poštuju mjere i preporuke koje je utvrdio Republički štab za vanredne situacije.

– Molimo naše građane da se ponašaju odgovorno, da u skladu sa uslovima tokom pandemije novog korona virusa, poštuju zabranu okupljanja u grupama i socijalnu distancu, bez fizičkih kontakata. Građane koji slave Đurđevdan pozivamo da krsnu slavu obilježe u krugu najuže porodice, kako bi izbjegli dalje pogoršanje epidemiološke situacije na području naše opštine – naglašeno je u saopštenju.

– Komunalna policija kontroliše poštovanja zabrane okupljanja u grupama i obaveznog nošenja zaštitnih maski i rukavica. Nepoštovanje ovih mjera biće sankcionisano u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti – rekao je Slobodan Pralica, šef Odsjeka komunalne policije.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila