Početna Prijedorski region “Najbolje rješenje su kamere” Prijedorčani traže i postavljanje i uklanjanje ležećih policajaca

“Najbolje rješenje su kamere” Prijedorčani traže i postavljanje i uklanjanje ležećih policajaca

smart
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Gradska uprava u Prijedoru dobija veliki broj zahtjeva za postavljanje ležećih policajaca na teritoriji ove lokalne zajednice, a istovremeno pristižu zahtjevi da se oni uklone na pojedinim mjestima zbog oštećenja koja uzrokuju na automobilima.

Vršilac dužnosti načelnika Odeljenja za saobraćaj, komunalne poslove, zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove grada Prijedora, Dragoslav Kabić, poručio je da lokalna uprava traži odgovarajuća rješenja za ovaj problem.

– Nažalost, građani ne vode računa o brzini vožnje, pogotovo kada se kreću prigradskim ulicama, koje nisu regionalni ili magistralni put. Razmatrano je na koji način to riješiti, da li postavljanjem vibracionih traka ili ležećih policajaca, mada bi po nekim utiscima najbolje bilo postaviti kamere – rekao je Kabić.

Dodaje da se na tržištu mogu naći vibracione trake koje odgovaraju potrebama saobraćaja.

– Ležeći policajac je zastarjeli model, gdje dolazi do oštećenja trapova automobila, tako da tamo gdje su već postavljeni imamo zahtjeva da se skinu – rekao je on.

Kabić je, odgovarajući na pitanja odbornika, rekao da se može postaviti vibraciona traka i u Ulici Avde Ćuka u Raškovcu.

Naime, odbornik Slobodan Javor je pitao da li se može u ovoj ulici postaviti trotoar, a ako to nije planirano postoji li mogućnost postavljanja ležećeg policajca. Kabić je u odgovoru spomenuo da ne postoji planski dokument za postavljanje trotoara u Ulici Avde Ćuka, ali da je ona dovoljno široka, pa da se ta opcija može razmatrati u narednom periodu.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila