fbpx

“Naj žena 21. vijeka” predlaže: Nazovite nagradu Banjaluke po sestrama Gajić

Povodom Dana Grada, Banjaluka svake godine dodjeljuje nagrade zaslužnim građanima, a humanitarka i novinarka Adriana Basara predlaže Gradskoj upravi da nagradu za humanitarno djelovanje nazovu po sestrama Gajić.

– Zahvaljujući predanosti njihovih roditelja, koji su uz pomoć svih dobrih ljudi najveći donatori studije za pronalazak lijeka protiv Lafore, zahvaljujući i filmu Denisa Bojića “Lica Lafore” veliki dio stanovnika planete čuo je za Banjaluku i borbu ove porodice da pronađe lijek protiv najtežeg oblika epilepsije. Taca, koja nas posmatra sa nekog boljeg mjesta i Milana, koja željno očekuje lijek, zaslužile su da nagrada za humanost Grada Banjaluka nosi njihovo ime – napisala je između ostalog na svom profilu, Adriana Basara, koja je i sama nedavno dobila nagradu “Naj žena 21. vijeka” u Beogradu.

Ova objava do suza je dirnula porodicu Gajić, kojoj bi najveća satisfakcija bila činjenica da Tatjanina i Milanina borba budu ovjekovečene na ovaj način.

Inicijativa je već dobila i podršku odbornice Snežane Kutlešić- Stević, ovogodišnje dobitnice Plakete Grada za izuzetna ostvarenja u oblasti nauke, kulture i ispoljenu humanost.

– Porodica Gajić je zaslužila da njihova ljubav i ponekad” nadljudska” borba ostanu zapisani na svim mjestima ove planete. Incijativu za ime nagrade ću podrzati- komentar je doktorke Kutlešić- Stević.

(Srpskainfo)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila