Početna Prijedorski region NAGOMILANI PROBLEMI U „AUTOTRANSPORTU“

NAGOMILANI PROBLEMI U „AUTOTRANSPORTU“

Problemi sa kojima se suočava prijedorski „Autotransport“ je mnogo, ali je neophodno krenuti sa traženjem rješenja, poručeno je nakon posjete gradonačelnik Prijedora Dalibora Pavlovića ovom prevozničkom preduzeću.

Problemi sa likvidnošću, oko 500.000 KM neizmirenih obaveza,nerentabilne linije, nelojalna konkurencija manjak putnika i pad prihoda od turizma uslјed pandemije, samo su dio poteškoća sa kojima se suočava „Autrotransport“.

– Neke stvari smo načelno dogovorili, ali su pred nama dodatni razgovori kroz koje će stručnjaci iz oblasti saobraćaja i transtporta, zajedno sa gradskim stručnim službama, izraditi neka nova rješenja kako bi Prijedor imao javni prevoz koji treba da bude ogledalo našeg grada – rekao je v.d. direktora „Autotransporta“ Bogolјub Marmat.

Što se tiče nerentabilnih linija uslјed smanjenja broja stanovništva, naročito u seoskim krajevima, moraće se raditi na analizi kako bi se utvrdilo koje su linije i redovi vožnje potrebni  a koji ne, kaže gradonačelnik.

Turistička organizacija, tehnički pregled, servis, baždarenje tahografa neke su od dodatnih usluga koje nudi „Autotransport“ i treba ih iskoristiti za pobolјšanje poslovanja.

– Mi smo dogovorili da sva gradska preduzeća vozila na tehnički pregled dovoze isklјučivo u „Autotransport“, kako bi sredstva kružila između gradskih preduzeća. Isto tako, „Autotrasnport“ bi koristio usluge navedenih preduzeća – rekao je gradonačelnik.

Bilo je riječi o o finansijskoj podršci za „Autotransport“ iz gradskog budžeta. Trenutno je za te potrebe planirano 150.000 KM, ali bi se kroz rebalans tražila dodatna srestva, rekao je Pavlović.

kozarski.com