Početna BiH Nacionalni park “Una” ne gubi nadu u povratak turista

Nacionalni park “Una” ne gubi nadu u povratak turista

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacionalni park “Una” kod Bihaća zatvoren je 22. marta ove godine za turističke posjete, ali se ovih dana izvode intenzivni radovi na obnovi oštećene infrastrukture, potvrdio je za “Nezavisne” Amarildo Mulić, direktor ovog preduzeća.

Prema njegovim riječima, u toku je sanacija oštećenih drvenih šetnica, klupa za odmor i drugih sadržaja u posjetilačkim zonama Štrbački buk i Martin Brod.

“Pripremamo se za trenutak da, kada pandemija virusa korona prođe, počnemo ponovno raditi svoj posao u punom kapacitetu. Do tada poštujemo sve propisane mjere i nadamo se da će se život ubrzo normalizovati” , istakao je Mulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim riječima, ambiciozno su krenuli u ovu poslovnu godinu, pa je u prva dva mjeseca, prije izbijanja pandemije, zabilježeno značajno povećanje broja turista u odnosu na isti period protekle godine.

“Nažalost, sada je sve blokirano i naše preduzeće se našlo u veoma teškoj situaciji kada je riječ o poslovanju. Nadamo se podršci šire društvene zajednice kako ne bismo došli u situaciju da otpuštamo zaposlenike i vjerujemo da će mjere podrške biti usmjerene i ka turističkom sektoru. U proteklim godinama smo veoma uspješno poslovali i iz godine u godinu bilježili sve bolje rezultate”, istakao je Mulić.

On je naveo da je u prošloj godini ovaj nacionalni park posjetilo više od 120.000 posjetilaca, što je rekordan broj do sada.

nezavisne.com

ASHA prodaja vozila