Početna BiH Načelnik PU Banjaluka Radenko Stakić šutirao nogom starice

Načelnik PU Banjaluka Radenko Stakić šutirao nogom starice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utvrdili smo identitet „mangupa“, policajca nasilnika koji je nogama šutirao građane na Trgu Krajine u Banjaluci, tokom policijskog nasilja, hapšenja pripadnike Grupe Pravda za Davida, građana i poslanika. Prema našim informacijama radi se o Radenku Stakiću, načelniku Sektora policije Policijske uprave Banjaluka MUP-a Republike Srpske.

Stakić je nogom šutirao građane oborene na asfalt, a na snimku se vidi kako Lukačev načelnik odlazi prema drugoj osobi tražeći razjaren novu žrtvu nakon što građani vrište i traže da ne udara nogom staricu. Da ima bar malo pravne države Stakić bi kao stari povratnik u činjenju krivičnih djela odavno bio suspendovan i ne bi nosio i sramotno uniformu Policije Republike Srpske, jer je prije 5 godina bio smijenjen sa funkcije načelnika Policijske stanice Lazarevo zbog zloupotrebe položaja i pomaganja banjalučkim zelenašima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stakić je smijenjen 2013. godine skupa sa Goranom Guskom, šefom Kriminalističke policije u PS Obilićevo, zbog veza sa zelenašem  Branislavom Smiljanićem zvanim Ćelo, i drugim zelenašima koji su uhapšeni u akciji „Knez dva“. Građani su svjedočili da su neki policajci tražili da zelenašima daju novac, a Guska i Stakić bili su među osumnjičenim. Nažalost umjesto izbacivanja iz MUP-a Srpske Lukač je unaprijedio korumpiranog policajca, koji je juče šutirao građane želeći da dokaže lojalnost i odanost ministru i tako dalje napreduje u karijeri. Niko nema pravo da se iživljava i tuče nedužne građane, i Stakić mora odmah biti suspendovan i odgovarati za zloupotrebu ovlaštenja u disciplinskom postupku.

MUP Republike Srpske i Dragan Lukač nisu odgovorili ko je nasilnik u uniformi sa činovima koji nogom udara građane na zemlji, pa sam pokrenuo istragu i uz pomoć saradnika iz Banjaluke otkrio identitet nasilnika. Sada je na Lukaču da ga pod hitno suspenduje i pokrene postupak, kako se ne bi izazvao revolt kod građana.

(Nebojša Vukanović)

ASHA prodaja vozila