Početna BiH Načelnici nude opštinske zgrade za biznis

Načelnici nude opštinske zgrade za biznis

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok brojne lokalne zajednice u Srpskoj zbog nagomilane administracije imaju problem sa smještajnim kapacitetima, opštine Šipovo i Lopare imaju višak radnog prostora kojeg prodaju, odnosno nude u zakup.

Tako je Skupština opštine Šipovo donijela odluku da putem licitacije proda poslovni prostor u sklopu opštinske uprave veličine 103 kvadratna metra po početnoj cijeni od 120.800 KM.

Licitacija će biti održana 3. februara u prostorijama opštine, u prisustvu minimalno dva zainteresovana kupca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se na licitaciju javi samo jedan učesnik, komisija može pristupiti postupku prodaje neposrednom pogodbom pod uslovom da cijena ne može biti niža od početne cijene u oglasu o licitaciji”, navodi se u Javnom oglasu o načinu i uslovima prodaje poslovnog prostora.

Sa druge strane, načelnik opštine Lopare je odlučio da višak prostora ponudi u zakup umjesto da ga proda.

Tako se u danas objavljenom oglasu nude poslovni prostori od 50 i 25 kvadratnih metara u prizemlju zgrade u kojoj se nalazi sjedište opštine i to u cilju obavljanja preduzetničke djelatnosti.

Na licitaciji zakazanoj 4. februara početna cijena najma za veći poslovni prostor je 110 KM na mjesečnom nivou a za manji prostor 50 KM.

Iako je cijena zakupa prihvatljiva za većinu preduzetnika, veliko je pitanje ko će se odlučiti da svoj biznis razvija pred očima brojnih opštinskih službi i inspekcija koje prema ocjeni privrednika često kvare poslovni ambijent.

Capital

ASHA prodaja vozila