Početna BiH Nabavka respiratora u RS pod lupom SIPA

Nabavka respiratora u RS pod lupom SIPA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) provjerava informacije objavljene u medijima, te druge informacije, a koje se odnose na nabavku respiratora za potrebe zdravstvenog sistema u Srpskoj tokom pandemije virusa korona, potvrđeno je za “Nezavisne novine” iz SIPA.

“Vrše se provjere tačnosti tih informacija, a nakon toga će biti odlučeno ima li ili nema elemenata za dalju proceduru”, kazali su izvori “Nezavisnih novina” iz SIPA.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranic izjavio je da je svaki od respiratora koji je nabavljao Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske ili Institut za javno zdravstvo Republike Srpske u skladu sa odlukama Republickog štaba za vanredne situacije, te da nema potrebe za bilo kakvim manipulacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To znači da su sva ta medicinska sredstva prethodno prošla pregled u smislu svoje specifikacije zdravstvenih profesionalaca iz Republike Srpske, a samim tim i nabavljana”, rekao je Šeranić povodom tvrdnje PDP-a da je Srpska za nabavku 50 respiratora platila “rekordnu cijenu” u regionu.

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske potpisao je 8.aprila ugovor sa kompanijom “Medietik” o nabavci respiratora za intenzivnu njegu.

U ugovoru se navodi da je FZO RS naručio 50 respiratora po cijeni od 134.455 maraka po komadu. Pedeset respiratora koštalo je FZO RS 6.722.756 KM bez PDV-a, odnosno 7.865.624 KM sa PDV-om.

ASHA prodaja vozila