Početna BiH Nabavka medicinskog kiseonika za Republiku Srpsku dobila potencijalni epilog

Nabavka medicinskog kiseonika za Republiku Srpsku dobila potencijalni epilog

Direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak obratio se medijima putem emaila u kojem obavještava javnost da postoji potencijalno rješenje problema nabavke medicinskog kiseonika.

On je saopštio da ga je predstavnik kompanije Messer obavijestio da su u mogućnosti da organizuju dostavu 5 cisterni (jedna cisterna je kapaciteta cca 23 tone) medicinskog kiseonika sedmično, plus jedan kamion medicinskog kiseonika u medicinskim bocama. Kako je rekao, prvih 150 boca bi bile date na revers, jer je evidentno da u Republici Srpskoj nema dovoljno medicinskih boca, ako ih i ima uopšte.

“Navedene količine bi se uvozile iz Republike Hrvatske, te potom isporučivale u Banjaluku. Uzimajući u obzir da je Ministarstvo zdravlja Republike Srpske izračunalo da su sedmične potrebe zdravstvenih ustanova Republike Srpske oko 120 tona, može se izvući zaključak da su potrebne količine medicinskog kiseonika obezbijeđene i dostupne. Predstavnika kompanije Messer sam zamolio da ovu informaciju proslijedi i ministru zdravlja Alenu Šeraniću, da bi on preduzeo potrebne radnje iz nadležnosti Ministarstva na čijem je čelu” saopštio je Zolak.

Buka

ASHA prodaja vozila