fbpx

Na Sarajevski aerodrom sletio prvi avion nove bh. kompanije FlyBosnia

Sa bh. nacionalnim predznakom, nakon ugašenog BH Airlinesa. Riječ je avionu Airbus A 319 koji nosi ime “Sarajevo”, a ima 156 mjesta, od kojih 12 u poslovnoj klasi.

Avion ima 156 mjesta, od kojih 12 u poslovnoj klasi.

Ove godine izabrano je kabinsko osoblje, 20 stjuardesa i stjuarda.

U toku je uspostavljanje redovnih evropskih ruta, uz progresivno uključivanje destinacija poput Londona, Frankfurta, Rima i Pariza, uz dodatne planove pružanja letova za Rijad, naročito u periodu visoke sezone.

Na sarajevski aerodrom sletio prvi avion nove bh. kompanije FlyBosnia - undefined
Foto: Međunarodni aerodrom Sarajevo / Na sarajevski aerodrom sletio prvi avion nove bh. kompanije FlyBosnia

“U narednih 12-18 mjeseci želimo da se broj letova u Sarajevu i izvan Sarajeva više nego udvostruči. FlyBosnia teži da postane održiva aviokompanija sa sjedištem u Sarajevu, koja povezuje Bosnu i Hercegovinu sa odabranim međunarodnim destinacijama putem direktnih letova. Naš početni fokus će biti na Evropi, progresivno uspostavljanje destinacija uključujući London, Pariz, Frankfurt, Rim, Moskvu itd., kao i pružanje sezonskih letova drugim odabranim destinacijama na Bliskom istoku”, kazao je direktor ove kompanije Chris Gabriel.

“Ovo je izuzetno pozitivna priča, kako za Međunarodni aerodrom Sarajevo, tako i za Bosnu i Hercegovinu u cjelini. Poželjet ćemo ovom mladom prijevozniku, koji je već zaposlio veliki broj bh. građana, puno letova, širenje mreže, te da u skoro vrijeme uvedu i letove prema evropskim destinacijama, a kako su i najavili”, izjavio je direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković.

Planovi su da se u narednom periodu nabavi još jedan Airbus A319 za širenje mreže operacija. 

Radio Sarajevo

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila