Početna Prijedorski region Na području Prijedora registrovano 20 lica sa pozitivnim testom na virus korona

Na području Prijedora registrovano 20 lica sa pozitivnim testom na virus korona

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na osnovu člana 39. stav 3. i člana 40. stav b., Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 121/12) i člana 12. stav 3., Odluke o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja Grada Prijedora (“Službeni glasnik Grada Prijedora”, broj: 7/13), na sjednici održanoj dana 22.09.2020. godine Gradski štab za vanredne situacije Grada Prijedora, donosi slijedeće:

ZAKLJUČKE

Gradski štab za vanredne situacije konstatuje:
1. Na području grada Prijedora trenutno je registrovano 20 lica sa pozitivnim testom na novi virus korona . Do sada se 195 lica oporavilo od oboljenja uzrokovanog virusom korona, a 18 lica je preminulo. Pod zdravstvenim nadzorom – u kućnoj izolaciji je 27 lica, a zdravstveni nadzor je prestao za 2495 lica.
U JZU Bolnicu “Dr Mladen Stojanović” Prijedor – COVID odjeljenje radi liječenja lica sa pozitivnim testom na virus korona smješteno je 10 lica od kojih su 9 lica iz Prijedora i jedno lice iz Kozarske Dubice.
2. Dana 21.09.2020.godine Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak br.56-1/20 kojim se do 12. 10. 2020.godine zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica,što uključuje i okupljanja kao što su svadbe i slična organizovana okupljanja. Ovim zaključkom se do 12.10.2020.godine ograničava radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 06,00 do 24,00 časova. Do 12.10.2020.godine dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike .
Subjekti koji pružaju usluge iz oblasti ugostiteljstva, umjetnosti i zabave (bioskopi, pozorišta,muzeji i sl) dužni su organizovati svoj rad uz primjenu propisanih epidemioloških mjera sa posebnom pažnjom na ograničenje broja lica u objektu u zavisnosti od površine prostora i uz obavezno poštivanje propisane fizičke distance i uz postavljanje obavještenja na ulazu u objekat o ukupnom broju lica koja mogu boraviti u objektu u odnosu na njegovu površinu.
3. Republički štab za vanredne situacije je dana 21.09.2020. godine donio zaključak br.56-2/20 o donaciji lične zaštitne opreme javnim zdravstvenim ustanovama kojim se JZU Bolnica “Dr Mladen Stojanović” Prijedor dodjeljuje 100.000 jednokratnih – zaštitnih rukavica, a JZU Dom zdravlja Prijedor se dodjeljuje 10.000 jednokratnih – zaštitnih rukavica.
4. Tim za dezinfekciju Gradske uprave Prijedor u saradnji sa Udruženjem voćara Prijedor , Teritorijalnom vatrogasnom jedinicom i angažovanim volonterima izvršio je dezinfekciju javnih površina na području grada Prijedora, a dana 18.09.2020.godine od strane ovog tima izvršena je dezinfekcija svih javnih ustanova na području grada Prijedora
5. Gradski štab za vanredne situacije će i dalje aktivno pratiti razvoj situacije u vezi sa pojavom i širenjem korona virusa i u skladu sa razvojem događaja blagovremeno donositi zaključke i usmjeravati rad nadležnih službi.

Naredbe , zaduženja i preporuke
1. Obavezuju se sva pravna lica, preduzetnici i fizička lica na području grada Prijedora da se u potpunosti pridržavaju mjera utvrđenih zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije br. 56-1/20 od 21.09.2020. godine uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu JZU ” Institut za javno zdravstvo Republike Srpske” za sprečavanje pojave i širenja COVID -19 bolesti na radnom mjestu.
2. Obavezuju se nadzorni i kontrolni organi na području grada Prijedora da u saradnji sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i u skladu sa Instrukcijom Ministarstva uprave i lokalne samouprave vrše nadzor nad sprovođenjem mjera utvrđenih zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije br.56-1/20 od 21.09.2020.godine.
3. Gradski štab za vanredne situacije apeluje na stanovnike grada Prijedor da se pridržavaju propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja novog virusa korona, a prije svega da održavaju fizičku distancu od 2 metra, nose zaštitne maske, održavaju mjere lične higijene, te da vrše redovno čišćenje i dezinfekciju prostorija u kojima borave i rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za realizaciju ovih zaključaka zadužuju se organi i službe Gradske uprave Prijedor, privredna društva , javne ustanove i institucije na području grada Prijedora.

Broj: 02-sl-80/20
Datum: 22.09.2020. godine

KOMANDANT

prijedorgrad.org

ASHA prodaja vozila