fbpx

Na malom gradskom trgu koncert duvačkog orkestra iz Novog Mesta

U organizaciji  Udruženja Slovenaca „Lipa „ iz Prijedora na malom gradskom trgu večeras je na zadovoljstvo brojnih Prijedorčana koncert održao Gradski duvački orkestar iz Novog Mesta.

Prijedorčanima su se predstavili sa filmskom muzikom, baladama, koračnicama…  Po riječima Marka Ajdiča, predstavnika  Gradskog duvačkog orkestra, osnovani su prije 190 godina. „U Prijedoru smo bili prije tri godine i sad dolazimo s programom koji smo pripremili povodom ove naše godišnjice“, rekao je Ajdič. Alenka Uduč, predsjednica Udruženja Slovenaca „Lipa „ kaže da su Prijedorčanima željeli pokloniti kvalitetnu muziku.    „ U 21.oj godini postojanja „Lipe“ odlučili smo naše sugrađane počastiti s nečim kvalitetnim, poput nastupa ovakvog jednog orkestra . Prava poslastica za ljubitelje dobre muzike“, rekla je Uduč.

Rok Šincek, dirigent orkestra koji je u Prijedor stigao sa 40. tak članova pojasnio je da su u orkestru  uglavnom mladi ljude. „Orkestar je podmlađen i tu su mahom učenici muzičke škole koji se između sebe i lijepo druže“, rekao je Šincek. Koncert ovog orkestra, koji je i sastavni dio Kulturnog  ljeta u Prijedoru,   uz Ured za Slovence iza granica  po svijetu podržala je i gradska uprava.

K.V.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila