Početna Prijedorski region NA LEDU 1.000 RADNIKA U Prijedoru se i danas okupili nezadovoljni ugostitelji

NA LEDU 1.000 RADNIKA U Prijedoru se i danas okupili nezadovoljni ugostitelji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 50 nezadovoljnih Prijedorčana koji se bave ugostiteljstvom i danas su se mirno okupili ispred zgrade Gradske uprave u Prijedoru kako bi ukalazali na loše stanje zbog mjera zatvaranja.

Ugostitelji i dalje strahuju da će nakon ove sedmice mjere zatvaranja biti produžene na još sedam dana, pa potom i na duži period.

Predsjednik Udruženje ugostitelja iz Prijedora Goran Dakić ističe da su obećanja o pomoći koje je ugostiteljima dao premijer Radovan Višković već nakon prvog dana pala u vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kada su imali sastanak sa predstavnicima Udruženja “Horeka” Višković je rekao da će svima koji ne rade sedam dana biti isplaćene bruto plate. Međutim, juče smo čuli da ministarka trgovine i turizma Suzana Gašić kaže da će samo onima koji ne rade mjesec dana biti isplaćene bruto plate, a ostalima koji nisu radili manje od mjesec dana samo doprinosi. Znači riječ Viškovića je pala u vodu – tvrdi Dakić.

On dodaje da je Zanatsko-preduzetnička komora iz Prijedora juče uputila pismo Viškoviću, jer ne priznaju da ih zastupa Udruženje “Horeka”.

Navodi da se da Zanatko-preduzetnička komora koja ima 22.000 privrednika i preduzetnika ograđuju od “Horeke”.

– Okupljaćemo se svaki dan, jer strahujemo da će sedam dana zatvaranja biti produženo na još sedam. Dolazi lijepo vrijeme i sat se pomjera za vikend, pa je realno očekivati da od ponedjeljka bude više gostiju u baštama ugostiteljskih objekata, a pri tome ističem da ne tražimo samo da nam dozvole rad bašta – poručuje Dakić.

Ističe da će u slučaju da mjere zatvaranja budu produžene od ponedjeljka prijedorski ugostitelji odjaviti radnje i otpustiti radnike.

Prema podacima područne Zantako-preduzetničke komore u Prijedoru je 288 ugostiteljskih radnji koje zapošljavaju više od 1.000 radnika. Ugostitelji podsjećaju da od njihovog rada zavise i druge oblasti, te da pune gradski budžet u značajnoj mjeri.

srpskainfo.com