Početna Politika “Na konkursu ne bi prošli” Načelnici i direktori u Prijedoru ponovo vršioci...

“Na konkursu ne bi prošli” Načelnici i direktori u Prijedoru ponovo vršioci dužnosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 39 tačaka dnevnog reda na današnjoj osmoj redovnoj sjednici Skupštine grada Prijedora čak 28 tačaka se odnose na razrješenja i imenovanja vršioca dužnosti načelnika u Gradskoj upravi i direktora u javnim ustanovama.

Budući da je istekao period od 90 dana, funkcija su razrješeni vršioci dužnosti načelnika sedam gradskih odjeljenja, direktori Doma zdravlja, Dječijeg vrtića “Radost”, Gradske apoteke, Sportske dvorane “Mladost”, Galerije “Sreten Stojanović”, Pozorišta “Prijedor” kao i vršilac dužnosti sekretara Skupštine grada Prijedora.

Nakon što su razrješavani, ponovo su na iste funkcije kao vršioci dužnosti imenovane iste osobe, odnosno istih 14 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je na koncept ovakvog dnevnog reda s velikim brojem razrješenja i imenovanja vršioca dužnosti primjedbu imao šef Kluba odbornika DNS Goran Predojević. On smatra da pojedini kandidati ne zadovoljavaju uslove konkursa te se zato imenuju kao vršioci dužnosti.

-Zašto ne raspišete konkurs? Skupština nam se svela na to da konstatujemo da je nekom isteklo 90 dana i da ga ponovo imenujemo. Da li to znači da oni nisu zadovoljili kriterijume, ako nisu, onda gradonačelniče možda da spustite kriterijume-rekao je Predojević.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je Predojeviću rekao da ovakvom raspravom želi da se bolje pozicionira na mjesto predsjednika GO DNS Prijedor.

-Vi ste vodili vlast 16 godina, a četiri godine ste sastavljali dnevni red. Imate priliku da usvojite ili ne usvojite dnevni red. Ja uvijek ljestvicu postavljam visoko. Ako se oni ne bune da budu tri mjeseca vršioci dužnosti ne znam zašto bi to bio problem-rekao je Pavlović.

Nakon ovoga Predojević je poručio Pavloviću da unutarstranački izbori u DNS nemaju veze sa dnevnim redom Skupštine.

-Evo pitam Vas da li svi v. d. ispunjavaju uslove? Neko je ranije ovdje rekao da v. d. ne mora da ispunajva uslove. Mi smatramo da treba da se raspiše konkurs i imenuju ljudi. Imamo pravo da komentarišemo dnevni red- naveo je Predojević.

Pavlović mu ipak nije odgovorio da li svi vršioci dužnosti načelnika odjeljenja i direktora u javnim ustanovama ispunajvaju uslove koji su definisani konkursom.

-To je moja lična odluka, moj lični stav. Kada ja odlučim raspisaću konkurs-zaključio je Pavlović.

Dodao je da će on sam snositi odgovornost za svoje odluke nakon četiri godine mandata.

srpskainfo.com