Početna Prijedorski region Na izletištu „Vrela Zdene“ održan sajam domaćih proizvoda

Na izletištu „Vrela Zdene“ održan sajam domaćih proizvoda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na lokalitetu izletišta „Vrelo Zdene“ danas je u organizaciji svih udruženja žena iz Sanskog Mosta, drugu godinu zaredom održan sajam domaćih proizvoda.

Ni nešto lošije vrijeme nije uspjelo pokvariti dobro raspoloženje učesnika, izlagača kao i posjetitelja ovog događaja, a ovogodišnji sajam dodatno je upotpunio i Kondorov turistički vozić, popularni „Strikan“, koji za potrebe sajma vršio prevoz i bio na usluzi svim zainteresovanim posjetiocimakoji su imali želju ovog poslijepodneva posjetiti vrelo Zdene.

Na ovom događaju svoje proizvode i ručne radove su predstavile kako Sanjanke tako i udruženja iz susjednih općina i gradova, Prijedora, Ključa, Sanice i mnogih drugih. Kako nas je upoznala Senada Musić, jedna od organizatorica pomenutog događaja, cilj je da jedan ovakav sajam ženskog stvaralaštva, na kojem svoje proizvode, ručne radove i rukotvorine mogu predstaviti sva udruženja žena, postane lijepa tradicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u Sanskom Mostu djeluje veliki broj udruženje žena koje su u proteklom periodu realizirale veliki broj različitih projekata.

Na štandovima koji su postavljeni na lokalitetu vrela Zdene, vrijedne članice udruženja predstavile su razne suvenire koje su same osmislile i izradile, tradicionalne kućne predmete kao što su razne prostirke, gobleni, te razne delikatese i proizvode iz domaće kuhinje.

 

 

 

ASHA prodaja vozila