Početna Vijesti Na cijeni profesori njemačkog jezika

Na cijeni profesori njemačkog jezika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na domaćem tržištu rada konstantno raste potražnja za profesorima njemačkog jezika, prvenstveno zbog toga što je sve više onih koji žele da nauče ovaj jezik, kako bi brže otišli u inostranstvo.

U centrima za učenje ovog jezika potvrđuju da iz godine u godinu bilježe sve veći broj polaznika, ali i zaposlenih profesora njemačkog.

Da su oni izuzetno tražena roba, svjedoči i zvanična statistika, prema kojoj je u značajnom porastu broj zaposlenih sa ovim zanimanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podaci Zavoda za zapošljavanje RS pokazuju da je, na primjer, tokom  2005. godine sa evidencije zbog zaposlenja brisana jedna osoba sa  zanimanjem profesor njemačkog jezika.

– Tokom 2010. je zbog zaposlenja obrisano 15, a lane 31 osoba sa navedenim zanimanjem. Krajem decembra lane na evidenciji nezaposlenih je bilo 31, a krajem marta ove godine 16 profesora njemačkog jezika – kažu za naš portal u ovom zavodu.

U agencijama za posredovanje pri traženju posla naglašavaju da je u ne tako davnoj prošlosti malo ko mogao očekivati da će danas vladati velika potražnja za onima koji znaju njemački jezik.

– Prije par godina je, naime, poznavanje engleskog bio uslov za većinu konkursa za posao. Danas je evidentno veliko interesovanje kako za profesore njemačkog, tako i za osobe koje znaju ovaj jezik – rekli su ranije za naš portal u banjalučkoj agenciji „Spektar“.

(Srpskainfo)

ASHA prodaja vozila