Početna Prijedorski region Na čekanju 200 djece: Nema subvencije za privatnike, ali ima novca za...

Na čekanju 200 djece: Nema subvencije za privatnike, ali ima novca za gradnju novog vrtića

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

U Prijedoru bi naredne godine trebalo da bude izgrađen novi objekat vrtića čime će se riješiti dugogodišnji problem nedostatka smještaja predškolaca u Javnoj ustanovi Dječiji vrtić „Radost“.

Naime, odbornik Duško Miletić (SPS) na posljednjem zasjedanju Skupštine grada pitao je da li je u planu proširenja vrtića u Prijedoru. On je u ime roditelja pitao i da li postoji mogućnost subvencije troškova boravka u privatnim vrtićima kako bi se ta cijena izjednačila sa troškovima boravka u državnom vrtiću iz razloga što je veliki broj mališana ostao neupisan.

Gradonačelnik Dalibor Pavlović je rekao da je lokalna uprava s predsjednicom RS Željkom Cvijanović dogovorila izgradnju još jednog vrtića.

– Počeo se pripremati projekat za izgradnju vrtića. Izabraćemo lokaciju, očekujemo da će to biti sljedeće godine završeno – rekao je on.

Dodao je da je lokalna vlast razmišljala o subvenciji za privatne vrtiće, ali je trenutno ne dozvoljava deficit u budžetu.

– Ako popravimo stanje u budžetu, vidjećemo, ali moramo napraviti analizu da vidimo koliko novca je potrebno za subvenciju privatnim vrtićima – rekao je on.

Zbog nedostatka prostora u prijedorski vrtić „Radost“ svake godine se ne upiše oko 200 djece.

srpskainfo.com