Početna Prijedorski region NA BIRAČKIM SPISKOVIMA U PRIJEDORU 85.761 GLASAČ

NA BIRAČKIM SPISKOVIMA U PRIJEDORU 85.761 GLASAČ

U Gradskoj izbornoj komisiji u Prijedoru uveliko traju pripreme za predstojeće lokalne izbore. Na biračkim spiskovima registrovano je 85.761 glasač. Od toga je njih 2.740 onih koji će glasati putem pošte.

– U odnosu na prošle izbore, to je negdje oko 370 glasača manje. Mi još nemamo tačan presjek, iako je Centralna izborna komisija prvog oktobra trebala da zaključi biračke spiskove, ali to je odgođeno zbog žalbi u pojedinim opštinama – rekao je Željko Škondrić, predsjednik Gradske izborne komisije.

Prijedorčani mogu u prostorijama Policijske uprave provjeriti na kojem biračkom mjestu glasaju. Takođe, mogu se informisati i putem broja telefona 052/216-406.

– Imamo 30 redovnih biračkih mjesta. Imamo jedno biračko mjesto, gdje će građani moći da glasaju na nepotvrđenim glasačkim listićima. To je za one građane koji su se prijavili da glasaju putem pošte, ali se taj dan zateknu u Prijedoru. Imamo jedno biračko mjesto u odsustvu. To je za birače koji glasaju za svoje opštine iz 1991. godine. Imaćemo sigurno tri mobilna tima – istakao je Škondrić.

Na raspolaganju će biti i mobilni tim za građane oboljele od virusa korona. Centralna izborna komisija još nije donijela odluku o obezbjeđivanju zaštitnih maski i druge opreme na biračkim mjestima.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila