Početna Vijesti Na bh. planinama konačno i malo snijega

Na bh. planinama konačno i malo snijega

U Nacionalnom parku Kozara snijeg je prekrio čitavo područje, što možete vidjeti na fotografijama koje su objavili iz ovog parka.

Danas u Bosni oblačno sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Tokom noći na srijedu u zapadnim, centralnim i istočnim područijma snijeg i susnješica su mogući i u nizinama. U drugom dijelu dana u većem dijelu Hercegovine prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Oblačno sa padavinama će se zadržati na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C.

main image

Foto: Jahorina

“Dragi posjetioci, panoramska vožnja neće raditi do daljnjeg. Trenutno pravimo vještački snijeg i nadamo se da ćemo kroz nekoliko dana pustiti šestosjed za skijaše i bordere”, objavljeno je na stranici Olimpijski centar Bjelašnica i Igman.

Prema prognozama bh hidrometeorološkog zavoda, tokom noći na srijedu očekuje se susnježica i slab snijeg u planinskim predjelima, ali i u nižim dijelovima zemlje.

Sutra prije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima sa susnježicom ili snijegom. U nizinama može padati i kiša. U ostalim područjima smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C.