Početna Vijesti Na autoputu pronađena marihuana vrijedna 500.000 KM

Na autoputu pronađena marihuana vrijedna 500.000 KM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 65 kilograma marihuane zapakovane u vrećama pronađeno je nedavno na autoputu u blizini Banjaluke, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Ulična vrijednost pronađene droge procjenjuje se na blizu pola miliona maraka.

Iako iz policije nije bilo zvaničnih saopštenja o ovom nesvakidašnjem pronalasku, odlično obaviješteni izvor Srpskainfo otkriva da još niko nije uhapšen zbog pomenute droge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Marihuana je bila zapakovana u vrećama i ostavljena pored autoputa. Nakon dojave o pronalasku veće količine droge obaviještena je policija koja je marihuanu prebacila na drugu lokaciju, a u narednom periodu po uobičajenoj proceduri biće obavljeno i vještačenje zaplenjene droge – izjavio je izvor Srpskainfo.

Međutim, porijeklo marihuane, kao ni identitet krijumčara, niti onoga ko je namjeravao preuzeti drogu za sada uopšte nije poznat, a kako stvari stoje verovatno neće ni biti, ako je suditi prema dosadašnjoj praksi u sličnim slučajevima.

Iz MUP Republike Srpske, kao ni iz Policijske uprave Banjaluka, nakon upita Srpskainfo juče nije bilo nikakvog odgovora o zaplijenjenim narkoticima.

Nema uhapšenih

Izvor iz bezbjednosnih agencija navodi da je u ovakvim slučajevima najbolje da se pratio „put“ droge do kraja, odnosno da su istražioci nakon informacije o pronalasku marihuane drogu ostavili na istom mjestu, ali naravno pod stalnim nadzorom.

– Na ovaj način u relativno kratkom vremenskom periodu mogao se utvrditi lanac krijumčara narkotika, ali se nažalost na ovakav potez odlučuje vrlo rijetko pa onda dolazimo u situaciju da se zaplijeni velika količina droge, ali da sa druge strane niko ne bude uhapšen – objasnio je izvor Srpskainfo iz bezbjednosnih agencija u BiH.

(Srpskainfo)

ASHA prodaja vozila