Početna Politika Na adresu CIK-a BiH stiglo čak 16 prijava u vezi sa izborima...

Na adresu CIK-a BiH stiglo čak 16 prijava u vezi sa izborima u Prijedoru

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine primila je čak 16 prijava za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata za prijevremene izbore u Prijedoru. Prijave su stigle od 11 stranaka i pet nezavisnih kandidata, a CIK će sve razmatrati u ponedjeljak.

Rok za prijavu kandidata za gradonačelnika je 8. novembar tako da političke stranke koje se prijave za učešće mogu birati do tada.

Svega 200 potpisa validnih dovoljno je za prijavu. Interesantno je da je na lokalnim izborima u gradu na Sani 2020.godine bilo svega tri kandidata.

Jedan od onih koji se prijavio na izbore 2021. je i Mladen Unijat, Prijedorčanima poznat kao vlasnik građevinske firme “Unijat-M”. Poznato je i da je predsjednik lovačkog udruženja “Mrakovica” i predsjednik Savjeta mjesne zajednice Trnopolje.

Osim Unijata, kao nezavisni kandidat na izbore za gradonačelnika Prijedora prijavit će se nezavisna odbornica u Skupštini grada Prijedora Slađana Radaković, prenosi Prijedor danas.

O kandidatu SNSD-a još se spekuliše, baš kao i o eventualnom zajedničkom kandidatu opozicije SDS-DNS-PDP.

Prijevremeni izbori u Prijedoru bit će održani 12. decembra.

Raspisani su nakon što je dosadašnji gradonačelnik tog grada, Dalibor Pavlović, zbog kompromitujućih fotografija na kojima se nalazi podnio ostavku 11.oktobra.

N1