Početna Magazin MUZIKA I PLES PRVE LJUBAVI: Pisao pjesme za Halida Bešlića, a sada...

MUZIKA I PLES PRVE LJUBAVI: Pisao pjesme za Halida Bešlića, a sada je doktor medicine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pisao je pjesme za Halida Bešlića, Jasnu Gospić i druga poznata imena estrade. U bogatoj plesačkoj karijeri može se pohvaliti brojnim šampionskim peharima na prvenstvima u našoj zemlji, ali i prvim mjestima na internacionalnim turnirima.

Nedavno je postao i doktor medicine i specijalizant ortopedske hirurgije. Asistent je za medicinsku grupu predmeta na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu. Član je Zdravstvene komisije Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i objavio je preko 20 publikacija.

Naravno, riječ je o svestranom i izuzetno talentovanom Dženanu Jahiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ples i pjesma su dio mene, velika strast i ljubav, ali moja profesija je medicina i puni fokus je sada na mojoj edukaciji iz ortopedske hirurgije – izjavio je dr Dženan Jahić.

Svoj put ka zvanju doktora medicine je započeo prije 10 godina kada je upisao Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Na ovom fakultetu je diplomirao u junu 2015, nakon čega se odlučio za specijalizaciju iz oblasti ortopedske hirurgije.

– Cijeli život sam u sportu, a u sportskom plesu osvojio sam 20 titula prvaka BiH – u latinoameričkim i standardnim plesovima. Nakon završenog Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, želio sam neku specijalizaciju i sretan sam da me je sudbina vodila ka ortopedskoj hirurgiji. Ortopedska hirurgija se bavi lokomotirnim sistemom, što mi je zaista blisko – govori on.

Nedavno se vratio iz Slovenije, gdje je proveo 7 mjeseci u Ortopedskoj bolnici „Valdoltra“, u kojoj je stekao veliko znanje i vještine za operacije koljena, stopala i gležnja.

– Glavno polje interesovanja su mi bile artroskopske operacije koljena i gležnja, te operacije stopala. Uradio sam preko 200 operacija meniskusa pod nadzorom mentora, te asistirao na operacijama: transplantacija meniskusa, rekonstrukcija prednjeg i stražnjeg križnog ligamenta koljena, trohleoplastika, transpozicija tuberositisa tibije, MPFL… Mentoru i komentorima bolnice „Valdoltra“ sam neizmjerno zahvalan, i čini me sretnim što svoju specijalizaciju do okončanja nastavljam na KCUS, a sada sam četvrta godina – kaže Dženan.

On je boravio u prestižnoj bolnici „Aspetar“ u Dohi, koja je specijalizovana za ortopediju i sportsku medicinu. U ovu bolnicu dolaze najbolji fudbaleri današnjice radi sanacije povreda i rehabilitacije.

Od značajnijih edukacija je i boravak dr Dženana Jahića u Ortopedskoj bolnici Markgreningen, kod jednog od najboljih ortopeda za rekonstrukciju prednjeg ukrštenog ligamenta.

– Nisam se pokajao što sam odlučio fokus u svojoj karijeri staviti na ortopediju, ali će ples i pjesma zauvijek ostati moje strasti i ne planiram staviti tačku na taj dio svog života. Uvijek ću sa velikim zadovoljstvom biti dio svakog muzičkog i plesnog projekta, ali ću sve svoje napore ulagati u kontinuiranu edukaciju da bi svojim pacijentima osigurao vrhunski i odgovarajući tretman – kaže na kraju Dženan.

Srpska Info

ASHA prodaja vozila