Početna Prijedorski region Muzej sutra počinje sa radom

Muzej sutra počinje sa radom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muzej Kozare s radom počinje u ponedjeljak 4. maja. Osim na sajtu muzeja gdje se predstavljaju s više malih izložbi uskoro će biti postavljena još jedna arheološka izložba.

–To su male izložbe u svim odjeljenjima koje smo pripremali za Dan muzeja, 18. maj, i biće prezentovane putem našeg sajta u digitalnoj formi . Od istorijske zbirke će nam doći zanimljiv osvrt na život Sime Stojanovića. Pored toga tu je kratki članak i nekoliko fotografija, mala izložba, posvećena španskoj groznici, tu su i načini obilježavanja dana grada u prethodnim decenijama.

Iz likovne zbirke imamo izložbu posvećenu Branku Miljušu čiji legat imamo- naveo je Zoran Radonjić, direktor muzeja Kozare i dodao da je u toku i prijem radova za treće Bijenale radova na papiru koje bi trebalo biti održano u septembru. Do sada je za Bijenale pristiglo oko 140 radova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadašnja postavka u muzeju Kozare biće uskoro zamijenjena novom. Riječ je o arheološkoj izložbi Zavičajnog muzeja u Jagodini, autora Smiljke Dodić. Muzeje Kozare za posjetioce je radnim danima otvoren od 7 i 30 do 15 časova.

ASHA prodaja vozila