Početna Kultura Muzej Kozare – Izložba “Crteži”

Muzej Kozare – Izložba “Crteži”

dav
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Muzeju Kozare, u okviru ,,Ljeta u Prijedoru 2018”, otvorena je izložba ,,Crteži”. Autor izložbe Jovan Spasić, iz Leskovca, samostalno je izlagao osam puta. Učesnik je 20 kolektivnih izložbi i nekoliko likovnih kolonija.

IMG 20180619 193901 Copy - Muzej Kozare - Izložba "Crteži"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jovan Spasić rođen je 1993. godine u Leskovcu. Diplomirao je i završio master studije na Fakultetu umjetnosti u Nišu. Posjetiocima muzeja, prvi put su predstavljeni crteži ovog mladog autora.

– Na mojim crtežima su portreti porodice i meni bliskih osoba. Ono što ja radim na svojim crtežima jeste kombinacija različitih materijala od otiskivanja, crtanja i kombinovanje različitih tekstura – rekao je Spasić.

IMG 20180619 193927 - Muzej Kozare - Izložba "Crteži"

Ovaj mladi autor izlagao je svoje radove na samostalnim i grupnim izložbama širom Srbije. Direktor Muzeja Kozare, Zoran Radonjić, rekao je da je ovo druga izložba u okviru konkursa koji je Muzej Kozare raspizao za ovogodišnju izlagačku sezonu.

-Autor se Prijedorskoj publici predstavio sa 18 crteža, koji su rezultat zanimljivog eksperimentisanja sa izražajnim mogućnostima kombinovanih tehnika – rekao je Radonjić.

Posjetioci Muzeja Kozare imaju priliku da pogledaju izložbu ,,Crteži” do 7. jula.

K.V.

cera - Muzej Kozare - Izložba "Crteži"