Početna Vijesti MUP RS: Nacrt izmjena Zakona o javnom okupljanju neće biti upućen u...

MUP RS: Nacrt izmjena Zakona o javnom okupljanju neće biti upućen u proceduru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske ističe da nije uputilo u skupštinsku proceduru nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom okupljanju.

– Vlada Republike Srpske se o njemu nije izjasnila niti je upućen u NSRS kako su to mnogi mediji posljednjih dana objavili. Imajući u vidu da je riječ o radnoj verziji, Ministarstvo neće u ovom trenutku nastaviti rad na izmjenama ovog zakona, niti će ovaj materijal uputiti u procedure – dodaje se u saopštenju.

Takođe, Ministarstvo je, dodaju, spremno na konstruktivan dijalog u vezi sa Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru koji bi trebalo 16. aprila da bude na dnevnom redu 4. sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, a sve s ciljem uvažavanja dobrih praksi i prijedloga koji se odnose na sporne članove ovog nacrta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U saopštenju iz MUP Srpske naglašava se da je cilj da se dobije kvalitetno dobro rješenje, do utvrđivanja prijedloga ovog zakona.

– Istovremeno, u skupštinskoj proceduri na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske naći će se Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima koji predviđa mogućnost uvođenja rezervnog sastava policije, što je i praksa mnogih zemalja članica Evropske unije, a sve s ciljem podizanja stepena bezbjednosti građana i imovine – ističu iz MUP RS.

ASHA prodaja vozila