Početna Vijesti MUKA I U PRIJEDORU Izlile se rijeke, poplavljeni putevi, odsječena sela

MUKA I U PRIJEDORU Izlile se rijeke, poplavljeni putevi, odsječena sela

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog kiše koja je padala popodne u Prijedoru su se ponovo izlile rijeke. U mjestu Jutrogosta rijeka Vragolovaca poplavila je puteve, te je odnijela most na putu prema Donjem Jelovcu.

Mještani kažu da je stanje na putevima katastrofalno, te da se ne može od Brezičana doći do Jutrogoste. Kako kažu jedina alternativa za dolazak do ovog sela je put preko preko Marina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Rijeka je nosila sve pred sobom, a do zaseoka Đurići uopšte se ne može doći – kažu mještani.

Iz Odsjeka civilne zaštite grada Prijedora saopštili su da je zbog velike količine padavina došlo do porasta vodotoka na području Kozare, te rijeka u naseljima Puharska, Čejreci, Brezičani i Lamovita. U ovim naseljima rijeke su zaplavile stambene i pomoćne objekte. Iz Civilne zaštite poručuju da su svi nadležni na terenu, te da vatrogasci ispumpavaju vodu iz kuća i pomoćnih objekata.

Poručuju da nema značajnijeg porasta vodostaja većih rijeka u gradu, te da su prognoze meteorologa optimistične.

Mještani Urija kažu da se Puharska večeras ponovo izlila i zaplavila objekte u tri ulice u njihovom naselju, ali da se potom vratila u korito. Mještani su iznenađeni velikom količinom padavina koje su pogodile područje Prijedora u popodnevnim satima.

(Srpskainfo)

ASHA prodaja vozila