Početna BiH „M:tel“ isplaćuje svojim akcionarima 29 miliona KM

„M:tel“ isplaćuje svojim akcionarima 29 miliona KM

Kompanija „M:tel“ isplatiće svojim akcionarima privremenu dividendu od 29,2 miliona KM, a isplata će početi posljednjeg dana ove godine.

Odluku o isplati privremene dividende jednoglasno su danas usvojili svi akcionari koji su bili prisutni na sjednici Skupštine akcionara „M:tela“.

Prisutne je na samom početku pozdravila direktorica “M:tela” Jelena Trivan, a zatim se prešlo na glasanje o predloženim odlukama.

„Akcionarima „Telekomunikacija RS“ isplaćuje se privremena dividenda u iznosu od 29.195.056 КM u novcu. Privremena dividenda se raspoređuje srazmjerno na sve akcije društva, a po principu svakoj akciji isti nominalni iznos od 0,05941396 КM. Кao datum početka isplate privremene dividende utvrđuje se 31. decembar ove godine“, navedeno je u odluci.

Na prijedlog većinskog akcionara – „Telekoma Srbija“, Skupština akcionara je donijela i odluku o ponovnom imenovanju Branka Malovića za nezavisnog člana Upravnog odbora preduzeća. Njemu je prethodni mandat istekao, a danas je imenovan na još tri godine.

capital.ba