Početna Svijet Možete i bez karantina ući u Austriju, ali to košta 190 eura

Možete i bez karantina ući u Austriju, ali to košta 190 eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aerodrom u Beču od sutra će ponuditi testiranje na virus korona na licu mjesta da bi omogućio putnicima koji dolaze u Austriju da izbjegnu karantin u trajanju od 14 dana.

Putnici će imati na raspolaganju molekularno biološki ili Pi-Si-Ar test na virus korona na aerodromu, čiji je rezultat gotov za dva do tri sata.

“Putovanje avionom, bilo da se radi o poslovnom ili hitnom putu, postaće na taj način bezbjednije i lakše”, navodi se u saopštenju aerodroma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Test na aerodromu, koji košta 190 eura, mogu da urade i putnici koji napuštaju Beč.

Putnici koji dolaze na aerodrom moraće da pokažu uvjerenje ljekara da su negativni na virus korona, a test ne smije da bude stariji od četiri dana ili idu u karantin.

Bečki aerodrom ima planirane letove za Dohu, Dortmund, Diseldorf, Franakfurt, Hamburg, Lisabon, Minsk i Sofiju, kao i čarter letove. Zabranjeno je slijetanje aviona iz područja koja se smatraju da su pod velikim rizikom.

U Austriji je do sada registrovano 15.526 slučajeva infekcije, dok je 598 ljudi umrlo.

Austrija je počela da ublažava mjere restrikcije nakon sedam sedmica blokade pa su tako otvoreni šoping centri, veće prodavnice, a počeli su sa radom i frizerski saloni.

ASHA prodaja vozila