Početna BiH Može li zdravstveni sistem izdržati još jedan udar korone?

Može li zdravstveni sistem izdržati još jedan udar korone?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tokom cijelog januara i februara Vlada Republike Srpske mogla je da se priprema za dolazeću pandemiju virusa korona. Umjesto ozbiljnih priprema zdravstvenog sistema, organizovale su se utakmice, koncerti, skupovi. Danas to plaćamo velikim brojem zaraženih”, rečeno je u emisiji “Izazovi” BN TV.

“Ljekari su pogriješili što su postali partijski vojnici, jer nije sve u novcu”,  rekao je doktor Dragan Đokanović u emisiji Izazovi BN TV, posebno istakavši da politika ne može da utiče na zdravstveni sistem u doba pandemije.

“Zdravstveni sistem mora se formirati sa više kadra, a to kod nas nije slučaj. Zato su ljekari sve više u prilici da razmišljaju o odlasku iz zemlje. Čine to I oni koji su najveći patrioti”, kaže Dr Maja Dragojević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj zaraženih raste svakodnevno, pa se ostavja pitanje hoće li zdravstveni sistem izdraži još jedan udar kovida -19.

Doktor Goran Bjeković, koji je i sam sa još tri ljekara bolnice u Zvorniku bio zaražen, kaže da je jedan od prijedloga koji bi mogli rasteretiti bolnice imedicinske radnike, uključivanje banjsko rekretivnih objekata u kovid sistem, jer tu postoji već obučen kadar koji bi mogao pružiti pomoć licima koji imaju lakšu kliničku sliku oboljenja.

Za sve što se dešava u Republici Srpskoj, dobro ili loše, odgovorna je vlast, a narod mora biti svjestan stoga u kakvom se stanju nalazi i zdravsteni sistem, zajednički je stav učesnika emisije Izazovi BN TV.

BN

ASHA prodaja vozila