Početna Vijesti Moguće smanjenje proizvodnje u rudniku Omarska

Moguće smanjenje proizvodnje u rudniku Omarska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da ima nezvanične informacije da bi kompanija “Arselor Mital” u narednih nekoliko dana mogla donijeti odluke koje nisu dobre po grad Prijedor, a to je smanjenje proizvodnje željezne rude u Omarskoj, što bi moglo dovesti i do smanjenja broja radnika.

“Osnovni razlog za to je što nisu razriješeni odnosi između Vlade Republike Srpske i kompanije “Arselor Mital” i nije došlo do aktiviranja realizacije aukcije za stare rudnike željezne rude u LJubiji”, rekao je Đaković na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je izrazio nezadovoljstvo što su, kako je naveo, svi usmeni dogovori uspostavljeni između kompanije “Arselor Mital” i Vlade Republike Srpske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Još jednom molim sve predstavnike Vlade da sa “Mitalom” uspostave odnos, ako nema drugog partnera, da se dalje rezvijaju procesi rudarenja u gradu Prijedoru, da se povećava broj zaposlenih radnika, a ne da nam se desi proces umanjenja ili gubitka posla za dio radnika”, poručio je Đaković.

Kompanija “Arselor Mital” prijavila se za učešće u kupovini državnog kapitala u Rudnicima željezne rude “Ljubija” putem Banjalučke berze. Aukcija je održana 31. januara, ali Investiciono-razvojna banka Republike Srpske nije prihvatila dokumentaciju koju je dostavio “Arselor Mital”.

Kupovinom ljubijskih rudnika multinacionalna kompanija produžila bi vijek rudarenja u Prijedoru, budući da je kopovima na kojima sada eksploatiše željezo trajanje ograničeno na još nekoliko godina.

(Nezavisne)

ASHA prodaja vozila