Početna Biznis Mlijekoprodukt iz Dubice isporučio 90 miliona litara mlijeka i mliječnih proizvoda

Mlijekoprodukt iz Dubice isporučio 90 miliona litara mlijeka i mliječnih proizvoda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompanija “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice je najveći otkupljivač i prerađivač mlijeka u BiH. O planovima u ovoj godini predstavnici Područne privredne komore Banjaluka razgovarali su sa rukovodstvom kompanije.

U prošloj godini kompanija “Mlijekoprodukt” je ostvarila planske zadatke. Tržištu su isporučili 90 miliona litara mlijeka i mliječnih proizvoda. Od toga 51 posto na tržište BiH a ostalo u zemlje Evropske unije, Crnu Goru, Srbiju i Albaniju.

Direktorica “Mlijekoprodukta” Rankica Marelj ističu da su planovi za ovu godinu još ambiciozniji. “Mlijekoprodukt” ima više od tri hiljade kooperanata i veliki broj porodica ostvaruje prihode od ove kompanije.

– Rezulatati koje su postigli u prošloj godini su bili veoma dobri. Oni prevazilaze prosjek koji postižu kompanije u RS. Imali su rast prihoda negdje preko 15 posto. U prošloj godini smo zaposlili preko 50 radnika – naglasio je predsjednik OPK Banjaluka Goran Račić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici Privredne komore najavili su da će Ministarstvu poljoprivrede Republike Srpske i Savjetu ministara BiH predložiti mjere, kako bi se olakšalo i podstaklo njihovo poslovanje, prenio je RTRS.

ASHA prodaja vozila