fbpx

Mladiću sa Daunovim sindromom ispunili želju: Počeo da radi kao konobar!

Admir Ado Ćuran (20), prnjavorski mladić sa Daunovim sindromom, oduvijek je želio da postane konobar. Želju mu je ispunio Boris Leburić, prnjavorski privrednik, i zaposlio ga u svom restoranu kao konobara.

Za njegovo dobro djelo čulo se u cijeloj Srpskoj, a on, nakon Adinog prvog radnog dana, kaže da je jako zadovoljan.

Ado je završio osnovnu školu, naučio je čitati i pisati, a uz podršku porodice i Dnevnog centra “Neven”, čiji je štićenik, svakodnevno nastavlja da razvija svoje sposobnosti.

On otkriva da jako voli muziku, slavlja, posebno se raduje rođendanu kada se, osim torte, na veselju nađe i harmonika. Kaže da su sugrađani kada ga sretnu susretljivi i rado razgovaraju, a kod kuće pomaže roditeljima, voli sa mamom da kuva i pravi kolače.

Ovaj simpatični Prnjavorčanin je nekoliko puta služio kafu u prnjavorskim kafićima, a sada je dobio i priliku za stalan posao.

– Odlučio sam se za ovo, prije svega, da njemu ispunim želju, jer sam vidio da on to jako želi. Drago mi je da sam mu pomogao i nadam se da će i on biti zadovoljan – rekao je Leburić.

Vlasnik prnjavorskog restorana “Leburić” mogao bi da postaje jedan od tri poslodavca u Bosni i Hercegovini koji je zaposlio osobu sa Daunovim sindriomom. Leburić kaže da se Ado i te kako snašao.

– Prvi dan na poslu je bio i više nego dobar, svi smo pozitivno iznenađeni, kako radnici tako i gosti. Bio je fantastičan i, što se mene tiče, ima posao, a na njemu i njegovim roditeljima je da odluče da li će nastaviti dalje – rekao je on.

Kada su u pitanju gosti, Leburić kaže da nije bilo nikakvih problema te da je Ado i njih pozitivno iznenadio.

– I gosti su zadovoljni, Ado se baš snašao i ako je suditi po prvom danu, neće biti nikakvih problema – rekao je Leburić.

(Srpskacafe)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila