Početna Humanost Mladiću sa Daunovim sindromom ispunili želju: Počeo da radi kao konobar!

Mladiću sa Daunovim sindromom ispunili želju: Počeo da radi kao konobar!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Admir Ado Ćuran (20), prnjavorski mladić sa Daunovim sindromom, oduvijek je želio da postane konobar. Želju mu je ispunio Boris Leburić, prnjavorski privrednik, i zaposlio ga u svom restoranu kao konobara.

Za njegovo dobro djelo čulo se u cijeloj Srpskoj, a on, nakon Adinog prvog radnog dana, kaže da je jako zadovoljan.

Ado je završio osnovnu školu, naučio je čitati i pisati, a uz podršku porodice i Dnevnog centra “Neven”, čiji je štićenik, svakodnevno nastavlja da razvija svoje sposobnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On otkriva da jako voli muziku, slavlja, posebno se raduje rođendanu kada se, osim torte, na veselju nađe i harmonika. Kaže da su sugrađani kada ga sretnu susretljivi i rado razgovaraju, a kod kuće pomaže roditeljima, voli sa mamom da kuva i pravi kolače.

Ovaj simpatični Prnjavorčanin je nekoliko puta služio kafu u prnjavorskim kafićima, a sada je dobio i priliku za stalan posao.

– Odlučio sam se za ovo, prije svega, da njemu ispunim želju, jer sam vidio da on to jako želi. Drago mi je da sam mu pomogao i nadam se da će i on biti zadovoljan – rekao je Leburić.

Vlasnik prnjavorskog restorana “Leburić” mogao bi da postaje jedan od tri poslodavca u Bosni i Hercegovini koji je zaposlio osobu sa Daunovim sindriomom. Leburić kaže da se Ado i te kako snašao.

– Prvi dan na poslu je bio i više nego dobar, svi smo pozitivno iznenađeni, kako radnici tako i gosti. Bio je fantastičan i, što se mene tiče, ima posao, a na njemu i njegovim roditeljima je da odluče da li će nastaviti dalje – rekao je on.

Kada su u pitanju gosti, Leburić kaže da nije bilo nikakvih problema te da je Ado i njih pozitivno iznenadio.

– I gosti su zadovoljni, Ado se baš snašao i ako je suditi po prvom danu, neće biti nikakvih problema – rekao je Leburić.

(Srpskacafe)

Dental Studio Prijedor