fbpx

Mladi žele bolje!

U okviru Pokreta građana „Bolje“ formiran je Aktiv mladih čiji su članovi u povodu svog budućeg djelovanja očistili i uredili sportske terene i prostor kraj Vrbasa, ispod dvorane Obilićevo u istoimenom banjalučkom naselju.

Predsjednik Aktiva mladih Pokreta građana „Bolje“ Ivan Begić rekao je da mladi, i formiranjem Aktiva i uređenjem prostora, pokazuju da žele da budu pokretačka snaga društva u kojem će se iz dana u dan živjeti bolje.

„Iako sam pokret čine uglavnom mladi ljudi, fokus našeg djelovanja biće bolji položaj mladih počev od uređenja mjesta njihovog okupljanja, izgradnje i obnove sportskih terena, zalaganja za efikasniji obrazovni sistem, do otvaranja radnih mjesta i izgradnje stanova za mlade“, naglasio je Begić.

Prema njegovim riječima, novoosnovani Aktiv mladih Pokreta građana „Bolje“ okuplja mlade i uspješne srednjoškolce, studente, radnike, sportiste, umjetnike i sve one koji žele da budu demokratski korektiv društva u kojem žive.

„Borićemo se i protiv nesavjesnog rada i bahatog trošenja novca unutar postojećih omladinskih organizacija u Srpskoj, a mladima ćemo obezbijediti i stručno usavršavanje za političko djelovanje i društveni angažman“, rekao je Begić.

Podrška ovakvom načinu djelovanja stigla je i od najmlađeg banjalučkog odbornika Draška Stanivukovića.

Pokret građana „Bolje“ formirali su politički neopredjeljeni građani u aprilu ove godine u Banjaluci s namjerom da svojim djelovanjem obezbijede bolje uslove za život svih građana Srpske, ali i Federacije BiH.

Osim u Banjaluci, Pokret ima formiranih nekoliko odbora u drugim opštinama i gradovima, te aktive mladih i žena.

Pokret djeluje u različitim oblastima poput jačanja porodice, socijalne politike, razvoja ekonomije, obrazovanja, zdravstvenog sistema i kulture, a sa ciljem da se konstruktivnim pristupom gradi pravedniji, ekonomski prosperitetniji i humaniji sistem.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila