Početna Biznis Mladi preduzetnik spasio fabriku keksa od gašenja

Mladi preduzetnik spasio fabriku keksa od gašenja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok zbog pandemje bilježimo negativne priče iz oblasti privrede, iz Živinica stiže jedna pozitivna. Mladi preduzetnik spasio je fabriku od gašenja, sačuvao postojeća i otvorio nova radna mjesta. Na ovaj potez usudio se kaže, jer želi ostati u svojoj zemlji.

Uz pomoć roditelja, 29- godišnji Senad Mulabdić otkupio je fabriku keksa pred gašenjem i u jeku pandemije počeo sa radom. Do danas, ne samo da je sačuvao radna mjesta, nego je i uposlio dva nova radnika.

– Mi smo došli, pogledali ove mašine koje su bile u ponudi. Nama se svidio potencijal koji smo vidjeli i jednostavno željom da se ostane u BiH i da se privređuje ovdje, to smo odlučili i evo gazimo polako na domaće tržište – rekao je Senad Mulabdić, vlasnik fabrike keksa u Živinicama.

Činjenica je da ne postoji privredna grana koja nije osjetila posljedice pandemije. No, mladi Živiničanin kaže da su volja i upornost ipak bili jači od svih nedaća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto na evidenciji biroa za zapošljavanje, uposlenici su ostali na radnim mjestima pripremajući keks po domaćoj recepturi, zajedno sa Senadom i njegovim ocem.

– Posla ima ko hoće raditi. Mi radimo i oni zajedno se s nama bore, korektni su prema nama. Odnos je drugarski, nije neki odnos gazda-šef-radnik. Svi zajedno se dogovaramo i uspijevamo za sada ispoštovati to što od nas traži tržište – objasnio je radnik Mirza Softić.

Mulabdić ima namjeru proširivati kapacitete u narednom periodu, nadajući se, poput svih ostalih privrednika u BiH, stabilnijoj ekonomskoj situaciji, izvijestio je BHRT.

ASHA prodaja vozila