Početna Prijedorski region MLADI PREDSTAVILI PROJEKTNE IDEJE

MLADI PREDSTAVILI PROJEKTNE IDEJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije neformalne grupe mladih večeras su predstavile svoje projektne ideje u okviru projekta “Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH”, koji realizuje Međunarodna organizacija za migracije (IOM). Svaka grupa pred komisijom je predstavila po jedan projekat iz oblasti sporta.

– Mi smo napravili projekat pod nazivom „Različiti, ali ipak jednaki“, za lica ometena u razvoju. Namjera nam je da organizujemo treninge i na kraju turnir na kojem ćemo da im podijelimo diplome, majice i rekete koje će oni moći poslije da koriste, ako se budu ponovo bavili stonim tenisom – rekla je Milica Bursać. Ona je bila član osmočlane grupe koja je okupila mlade do 20 godina starosti. Druga grupa predstavila je projektnu ideju o Školi malog fudbala.

– Dogovorili smo sve uslove, prikupili rekvizite, obezbijedili salu za trening i iskusnog trenera koji radi s omladinskim kategorijama – rekao je Igor Došenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi su proteklih 20 dana radili na pripremi projekata, prikupljanju doprinosa zajednice te predračuna za potrebnu robu. Oni su pred komisijom izložili projektne prijedloge, ali sama prezentacija nije bila eliminatornog karaktera. Uloga komisije bila je da mladima pomogne savjetom u slučaju da je potrebno ispraviti aplikacione forme i potražiti dodatni doprinos zajednice. Srđan Šobot, jedan od lokalnih koordinatora Međunarodne organizacije za migracije za grad Prijedor, rekao je da je vrijednost oba projekta, koje finansira IOM, po tri i po hiljade KM, s tim da je doprinosom zajednice obezbijeđeno preko 30 odsto traženog iznosa.

– Mi smo i prethodnih par ciklusa finansirali ideje neformalnih grupa mladih. Oni su večeras predstavili dvije projektne ideje vezane za stoni tenis i fudbal. Očekujemo da će iz toga proizići projekti koje će mladi realizovati u naredna tri-četiri mjeseca – rekao je Šobot.

Prezentaciji je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Aleksandar Miljuš koji je rekao da će Grad Prijedor i dalje podržavati slične projekte, pogotovo kada je oslonac na mladima.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila