Početna Prijedorski region Mladi političari na kafi sa predsjednikom Skupštine grada

Mladi političari na kafi sa predsjednikom Skupštine grada

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi političari, polaznici Akademije političke odgovornosti organizovali su aktivnost ” Na kafi sa predsjednikom Skupštine grada Prijedora”.

 

Ovo je bila prilika da mladi predstave ideje na kojima rade i čijom realizacijom će biti moguće veće uključivanje mladih u proces odlučivanja.
Ova grupa mladih radila je na izradi nedavno usvojenog Akcionog plana omladinske politike.

– Mi želimo da pokažemo da su mladi dostupni za saradnu sa Gradskom upravom i da iznesemo svoje ideje i na koji način hoćemo da mijenjamo našu lokalnu zajednicu – rekao je Srđan Šobot, polaznik Akademije.
Jedna takva ideja je i aktuelni čas, u kojme bi građani mogli da ostvare neposredan kontakt sa predstavnicima vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Gradske vlasti opredijeljene su ka podršci mladima i žele da se čuje i njihov glas, poručio im je predsjednik gradskog parlamenta Mirsad Duratović.

– To smo pokazali kroz Akcioni plan omladinske politike u Prijedoru, jer on je došao pred skupštinu bez konsultacija sa omladisnkim organizacijama. Mi smo to skinuli s dnevnog reda, vratili mladima da daju svoje primjedbe, uvrstili u Akcioni plan i na prošloj sjednici smo ga i usvojili – rekao je Duratović, dodajući da mu je drago da su se mladi pokrenuli kad je u pitanju učešće u političkom životu.

Akademiju političke odgovornosti organizuje Udruženje građana “DON”, a realizuje se u okviru BHRI programa koji realizuje Međunarodna organizacija za migracije, uz finansijsku podršku USAID-a.