Početna Prijedorski region MLADI IZ PRIJEDORSKE REGIJE PREDSTAVILI PROBLEME SA KOJIMA SE SUOČAVAJU

MLADI IZ PRIJEDORSKE REGIJE PREDSTAVILI PROBLEME SA KOJIMA SE SUOČAVAJU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“TALKS”, naziv je Perpetumove platforme slobode govora, koja je, u organizaciji banjalučkog Instituta za razvoj mladih i zajednice “Perpetum mobile”, održana u Prijedoru.

Prisutni u Pozorištu imali su priliku da čuju govore mladih iz Prijedora, Novog Grada, Kozarske Dubice i Kostajnice. Oni su pričali o ličnim uspjesima, ali i problemima sa kojima se suočavaju u svojim lokalnim zajednicama.

– Moja tema je radioaktivni otpad. To je problem sa kojim se godinama suočavamo i pozivam ljude da se priključe našim protestima, da spriječimo odlaganje radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori – poručila je Sonja Jakovljević iz Novog Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbor fakulteta i položaj u društvu, takođe su bile neke od tema o kojima su govorili omladinci iz gradova prijedorske regije.

– Ja mladima poručujem da poštuju autoritete i da se bore kroz život i koriste sve prilike koje im se ukažu – istakao je Prijedorčanin, Mario Macura.

– Mladi treba da razbiju predrasude, kada je u pitanju izbor zanimanja i da upisuju zanimanja kojima žele da se bave – kaže Pavle Šević iz Novog Grada.

Učesnici pomenute platforme prošli su kroz edukaciju javnog govora i nastupa, a dosta su učili i o omladinskom aktivizmu. Pred njima su i brojni drugi izazovi.

– U narednom mjesecu očekuje nas implementacija njihovih lokalnih inicijativa, gdje će oni pokušati da odgovore na konkretne probleme u zajednici – istakla je Milica Jovičić, projekt-koordinator Instituta “Perpetum mobile”.

Platforma “TALKS” organizovana je i u Banjaluci. Projekat je podržan od strane USAID-a, te organizacija BHRI i IOM.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila