Početna BiH Mladi bračni par s dvije djevojčice u raljama problema

Mladi bračni par s dvije djevojčice u raljama problema

Mladi bračni par Haris i Nezira Ramić, koji žive s dvije male djevojčice u selu Podlug, nadomak Sanskog Mosta, našao se u izuzetno teškoj situaciji nakon što je prije dva mjeseca Haris dobio prvi napad epilepsije.

Napadi su od tada učestali pa je Haris bio primoran dati otkaz u jednom trgovačkom centru gdje je bio zaposlen, pa se porodica našla u izuzetno teškoj situaciji jer su ostali bez prihoda.

Kažu kako su bili primorani da se iz privatnog smještaja, u kojem su boravili, vrate kod Harisovog oca, u kuću u kojoj sada boravi ukupno 13 osoba.

“Možete zamisliti kako je sada u kući u kojoj živi toliko ljudi, a ljekari su Harisu preporučili mirovanje i mirno okruženje. U više navrata je, zbog napada epilepsije, završio u Hitnoj pomoći, a za dalje pretrage i analize treba nam novca. Zaista smo u veoma teškoj situaciji”, kaže Nezira.

Najveća želja ovoj porodici je da imaju vlastiti krov nad glavom i osiguraju normalno djetinjstvo kćerkama Sari i Lejli, a prije nekoliko godina započeli su gradnju male kuće u Podlugu, neposredno uz kuću Harisovog oca.

Međutim, zbog teške ekonomske situacije i životnih brodoloma gradnja je prestala, a neizvjesno je i kada će moći biti nastavljena.

Trenutno, ova porodica nije u stanju da podmiri ni osnovne životne potrebe te su prisiljeni zatražiti pomoć dobrih ljudi.

Najpotrebnija im je pomoć u novcu, hrani, odjeći, obući i drugim potrepštinama, kao i građevinskom materijalu.

Svi koji žele pomoći više informacija mogu dobiti na telefon: 0603465933 ili eventualno novčana sredstva mogu uplatiti na žiro račun kod Rajfajzen banke: 5351581001981615 na ime Haris Ramić.

Nezavisne

ASHA prodaja vozila