Početna Prijedorski region Mladi bračni par iz Prijedora osvojio Srpsku izumom drvenih didaktičkih igračaka

Mladi bračni par iz Prijedora osvojio Srpsku izumom drvenih didaktičkih igračaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Drvene, didaktičke igračke, izum mladog bračnog para Grbić i njihove Kreativne radionice “In ideja” iz Prijedora, nagradila je Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća kao najbolju poslovnu ideju u okviru “Alcelerator” programa.

Grbići se nadaju da će se njihove edukativne igračke, koje pomažu djeci u razvoju razmišljanja, motorike i logike, uskoro pronaći na tržištu i u svim vaspitno-obrazovnim ustanovama u Republici Srpskoj, ali i šire.

Mladi bračni para iz Prijedora, Bojana i Zdravko Grbić, roditelji tri sina, Petra, Žarka i Јanka, osvojili su Srpsku svojim izumom drvenih didaktičkih igračaka. Njihov izum više je od igračaka. To je predmet s porukom, koji zaokuplja dječiju pažnju i razvija njihovu motoriku, logiku i brojne sposobnosti. Za nastanak ovih edukativnih igračaka inspirisali su ih sinovi.

– Naša tri sina se uopšte nisu igrala igračkama, uglavnom su radili sve drugo sem igračaka. Kroz to naše iskustvo i naš kreativni rad shvatili smo da bi mogli to spojiti i napraviti nešto što bi djeca mogla da iskoriste da ispune svoje vrijeme i da nešto nauče, rekla je Bojana Grbić, Kreativna radionica „In ideja“ Prijedor.

I tako su, uz pomoć mašte i laserskog rezača, nastale njihove neobične igračke, poput “Table zanimacije”, “Sunčevog sistema”, “Tablice množenja” i raznovrsnih slagalica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Koristi mi, mozak lakše pamti slike, nago natpise neke, pa logično je da naučimo preko nekih igračaka ,nego iz knjige, rekao je Petar Grbić.

Istakli su da planiraju raditi i “Montesori ” psihologiju gdje se, kako ističu, djetetu prepušta da samo istražuje, da samo otkriva predmete oko sebe i stvari.

– Cilj je i da se naprave igračke koje će kod djece ustvari razvijati potajno u suštini neke matematičke, inženjerske, naučne, tehnološke karaktersitiske i osobine, dodao je Zdravko Grbić, Kreativna radionica “In ideja” Prijedor.

Nagrada Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, dodatni je vjetar u leđa. A u realizaciji ove poslovne ideje, pomažu i prijatelji.

– “Akcelerator” projekat nam je pomogao da shvatimo da li ta ideja uopšte ima smisla da se razvija. I sigurni smo sada nakon što smo osvojili nagradu da vrijedi uložiti i trud i novac i vrijeme, naglasila Mirjaljna Petoš, Kreativna radionica “In ideja”.

Grbići se bave i izradom dekorativnih predmeta, ali i ručno rađenih sapuna od prirodnih sastojaka. Njihova kreativna radionica ima prezentaciju i na društevnim mrežama. Maštaju o serijskoj proizvodnji svojih igračaka i nadaju se da će one pronaći mjesto u svim vaspitno-obrazovnim ustanovama u Republici Srpskoj, ali i šire.

RTRS

cera - Mladi bračni par iz Prijedora osvojio Srpsku izumom drvenih didaktičkih igračaka