Početna Kultura Mlada umjetnica izlaže u Sanskom Mostu

Mlada umjetnica izlaže u Sanskom Mostu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veoma zanimljivu izložbu Sanjani će imati priliku da pogledaju sutra u prostoru Narodne biblioteke u Sanskom Mostu, a njeno otvorenje zakazano je u 19.30 sati. Svoje umjetničke radove predstaviće Teofano Kenjar, porijeklom Grkinja, inače udata za Sanjanina Sanela Kenjara.

1 7 1024x576 - Mlada umjetnica izlaže u Sanskom Mostu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o mladoj umjetnici koja, skupa sa suprugom i djecom, živi i radi u Minhenu, inače studentici Istorije umjetnosti. Ona se već dugo godina bavi slikarstvom i kaže kako joj je najbliži umjetnički pravac realizam, iako preferira i druge načine umjetničkog izražaja. Ova slikarica odlično govori bosanski jezik i majka je dva maloljetna sina. Kaže kako, skupa s porodicom, svake godine dolazi u Sanski Most te ističe kako je vremenom zavoljela ljepote ovog grada i da su joj one česti motiv i inspiracija. Inače, ovo je prva samostalna izložba ove mlade slikarice i ona ističe kako joj je zadovoljstvo što će se ona dogoditi baš u Sanskom  Mostu.

Kaže kako pored porodičnih obaveza uvijek nalazi vrijeme za slikanje i da provodi dosta vremena baveći se umjetničkim radom. Svi poštovaoci umjetnosti sutra su dobrodošli u prostoru Narodne biblioteke u 19.30 sati, a izložba će biti otvorena sve do narednog ponedjeljka.

3 6 1024x576 - Mlada umjetnica izlaže u Sanskom Mostu

 

cera - Mlada umjetnica izlaže u Sanskom Mostu